Over Carly

Ik maak me hard voor jouw welzijn, zodat jij dat voor een ander kunt doen!

Carly, 28 jaar

In het kort

Moeder, vrouw, pedagoog, coach
Nuchter en met humor (al zeg ik het zelf)
Danst en eet chocolade

In het lang

Hee, tof dat je me beter wilt leren kennen! Mijn naam is Carly en hieronder vertel ik je meer over mij.
Als manager bij een instelling voor jeugd met een beperking, kreeg ik de kans om ‘de toko’ over te nemen. Daardoor ging ik nadenken over mijn toekomst en nam ik ontslag. (Oké, dit is vrij kort door de bocht hè? Ik vertel je hier meer over in de podcast serie ‘Mijn Reis’).
Wat ik in die tijd het liefst deed? Echte aandacht hebben voor de medewerkers en hun welzijn en ontwikkeling. Maar… er is structureel te weinig tijd, te weinig aandacht en te weinig passende begeleiding voor de professional in de sector Zorg en Welzijn. En dat terwijl er steeds meer wordt verwacht en de werkdruk stijgt. Vreemd…

Altijd een stapje extra

Ik zag het om mij heen en ik herkende het uiteraard ook zelf: De cliënt centraal, collega’s helpen, mezelf minder belangrijk vinden dan een ander, perfectionistisch, altijd een stap extra willen zetten, in mijn eigen tijd bezig zijn met werk, enzovoort. Het was best pittig, maar dat hoorde erbij. En opgeven is geen optie. Een extra dag vrij nemen om even bij te tanken eigenlijk ook niet, want zo erg was het nou ook weer niet… Toch?
Totdat ik steeds meer vermoeid raakte en ik zelfs achter het stuur ‘wegviel’ en een eenzijdig ongeluk veroorzaakte. (Auto van mijn schoonouders total loss, dat soort dingen).

Goed voor mezelf zorgen

Ik kwam bij een specialist om te onderzoeken of er sprake was van een slaapstoornis, want zoiets zou de reden moeten zijn voor dat wat mij overkwam. Echter, uit die onderzoeken kwam niet zo gek veel bijzonders. Met dezelfde specialist bracht ik vervolgens mijn leven en gemiddelde dag-invulling van het afgelopen jaar in kaart. Er volgde een stilte, gevolgd door een indringende (bijna sarcastische) vragende blik: ‘En wat vind je hier zelf nou van? Lijkt dit je handig?’.
Nou goed. Je snapt het verhaal. Het roer moest om. En ik wilde het ook echt anders. Maar weet je? Ook ik zei in die tijd dingen als: ‘Voordat je goed voor een ander kunt zorgen, moet je eerst goed voor jezelf zorgen’, enzovoort. Bla. Bla. Bla. Natúúrlijk zei ik dat. Maar DOE het maar eens.
Inmiddels zeg ik het met opgeheven hoofd: Ik zorg goed voor mijzelf. Heel goed zelfs! En dat zou iedereen moeten doen.

Ik omschrijf mezelf als
enthousiast

Benieuwd wat anderen over mij zeggen?

Meer weten of graag in contact komen?