FAQ

Vind hier het antwoord op je vraag

Veelgestelde vragen

Ik werk niet in de sector Zorg & Welzijn. Is Welkom Welzijn daardoor niets voor mij?
Dat kan, maar hoeft niet. De coaching van Welkom Welzijn is gericht op medewerkers in de sector Zorg & Welzijn, maar het zou goed kunnen dat jij je ook herkent in de thema’s waarop de trajecten zijn ontwikkeld. Bij twijfel, gewoon even contact opnemen via de contactpagina, dan kijk ik met je mee.
Welke mogelijkheden zijn er betreft de financiering van een traject?
Je kunt een traject zelf betalen, in één keer of in termijnen. Daarnaast is het in veel gevallen zo dat je werkgever ook (een deel) van de kosten op zich kan nemen. En is er in de meeste cao’s iets vastgelegd over ‘potjes’ omtrent scholing en ontwikkeling, waarmee je ook een traject bij Welkom Welzijn kan financieren. Er zijn dus een heleboel mogelijkheden. Benieuwd naar die van jou? Mail je vraag naar info@welkomwelzijn.nl.
Ik woon niet in de Achterhoek, kan ik wel bij Welkom Welzijn terecht?
Zeker! Met behulp van het internet is er heel veel mogelijk. Zo kunnen we een traject starten, waarbij we onze contactmomenten inplannen via online beeld-bellen en andere slimme technieken.
Wanneer is coaching van Welkom Welzijn NIET voor mij?
Wanneer je niet naar jezelf wilt kijken en alleen wilt klagen over anderen of over een situatie. Als je het heft niet in eigen handen wilt nemen en geen ‘eigenaar’ wilt zijn van je eigen leven. Dan vooral niet! Of als er psychiatrische problematiek aanwezig is, waarbij je dagelijks leven flink belemmerd wordt. Dan is behandeling een meer passende keuze. Of je (naast de behandeling) een coachingstraject kunt doen, is afhankelijk van je situatie. Heb je twijfels of wil je overleggen? Neem contact met me op via info@welkomwelzijn.nl.
Ik heb al vaker een coaching traject gevolgd, is dit dan nog wat voor mij?
Afhankelijk van hoe het met je gaat, want in coaching sta jij centraal! Hoe gaat het met jou? Waar loop je tegenaan? Wat gaat goed en wat wil je nog verder ontwikkelen? In verschillende fases van je leven kan je daarom baadt hebben bij een coach-traject. En iedere coach en ieder traject is natuurlijk anders, dus kijk vooral of het aansluit bij jou, of het past bij dat waar jij blij van wordt (en waar je wellicht een beetje spanning bij voelt, want je gaat natuurlijk wel aan de slag, en dat is soms eng). Zelf heb ik ook met grote regelmaat een coach. De ene keer intensiever dan de andere keer. De ene keer met een meer algemeen karakter en soms op een heel specifiek onderwerp. Het is altijd prettig om iemand te hebben om mee te sparren, iemand die je kritische vragen stelt en je scherp houdt. Daarmee kom je echt veel verder dan dat je het allemaal alleen wilt doen!
Is het de investering wel waard?
Dat kan alleen jij voor jezelf bepalen. Uiteindelijk is het vooral een investering in jezelf, want jij gaat aan de slag en maakt een commitment dat je iets wilt veranderen. Pas nadat je een traject hebt doorlopen kun je zelf een oordeel hebben over of het het waard was. Nu alvast benieuwd naar het oordeel van anderen? Ps. Wanna know my opinion? Een investering in jezelf is het nooit niet waard. Jij bent het waard. (En nee, dit is geen reclame voor een make-up merk).
Ik weet niet of dit het juiste moment is…
Dat weet ik ook niet. Maar eerlijk gezegd is het nooit het juiste moment. Je bent druk, er speelt het e.e.a. op het werk en in je privé situatie wordt er ook veel van je gevraagd. Gaat dat veranderen de komende periode denk je? Nee? Dan is dit PRECIES het juiste moment…
Nog vragen (of twijfels) welke niet beantwoord zijn?
Bel, mail of app me gerust! Ik denk graag met je mee.

Staat je vraag er niet tussen?